Як чистити опалювальний котел, якщо використовуються древесні пеллети

 

Твердопаливний котел – запорука автономності вашого житла. З його наявністю ви стаєте менш залежними від централізованих систем. Але обладнання під дрова, вугілля або дерев'яні пелети потребує ретельного догляду. Зрештою, лише коректна експлуатація та вчасно виконане технічне обслуговування є гарантіями того, що котел під пелети для опалення буде служити довго і безпроблемно.

 

 

Особливо важливим є автономне твердопаливне опалення в Україні, де спостерігається стабільне зростання ціни на енергоносії (а древесні пелети можна купити заздалегідь, заощадивши на різниці) та перебої з електропостачанням.

 

У цій статті ми розповімо, що входить у чищення пелетного котла і як часто повинні проводитися ті чи інші процедури. А купити древесні пелети можна через інтернет-магазин Cortez: https://cortez.ua/ua/g110546579-toplivnye-drevesnye-pellety.

 

Навіщо потрібне чищення котла під пелети для опалення

 

В ідеалі пелетні котлі мають коефіцієнт корисної дії понад 90%. Це дуже багато, проте для того, щоб досягти такого рівня продуктивності, обладнання повинно бути дійсно в ідеальному стані. І регулярне чищення, що є ключовою частиною технічного обслуговування, має вирішальну роль (на другому місці знаходиться якість самих пелет для опалення).

 

Річ у тому, що навіть паливо із зольністю нижче 1% все ще засмічує внутрішні частини обладнання. Тому «брудний» котел просто втрачає в ККД. Кожен міліметр попелу, що осів на внутрішніх поверхнях обладнання – це мінус 3% коефіцієнта корисної дії, заявленого в технічній документації.

 

Купити древесні пеллети Cortez за ціною виробника в Україні

 

Обслуговування котла під пелети для опалення включає чищення:

 

  1. 1. зольника та колосника (переодичність залежить від зольності древесних пелет, від 2 разів на добу, до 1 разу на 10 днів);
  2. 2. зовнішньої частини теплообмінника (1 раз на місяць);
  3. 3. корпусу обладнання загалом (за потребою);
  4. 4. внутрішньої частини теплообмінника (залежно від якості води у вашому регіоні).

 

Щоб виконати перші три пункти, вам знадобиться щітка (іноді використовується пилосос), ганчір'я, ємність для збору сміття. Внутрішню поверхню теплообмінника зазвичай проміивають спеціалісти (використовуються спеціальні хімічні засоби).

 

В Україні купити древесні пеллети для опалення за вигідною ціною можна в Cortez.